Теорія:

Відомо, що будь-яка математична формула на практиці застосовується як справа наліво, так і зліва направо. Тому не дивно, що в тригонометрії доводиться здійснювати і «рух у зворотному напрямку»: перетворювати добуток тригонометричних функцій в суму. 
 
Ми знаємо, що sin(s+t)+sin(st)=2sinscost.
Звідси отримуємо: sinscost=sin(s+t)+sin(st)2
Ми знаємо, що cos(s+t)+cos(st)=2cosscost.
Звідси отримуємо: cosscost=cos(s+t)+cos(st)2
Ми знаємо, що cos(s+t)cos(st)=2sinssint.
Звідси отримуємо: sinssint=cos(st)cos(s+t)2
Такі три формули, які дозволяють перетворити добуток тригонометричних функцій в суму.
Джерела: