Теорія:

Наявність водоростей — необхідна умова для нормального життя водойм.
Харчуються водоростями риби та інші водні тварини.
Водорості поглинають з води вуглекислий газ і, як всі зелені рослини виділяють кисень, який не тільки розчиняється у воді (і ним дихають живі організми, що мешкають у воді), а і виділяється в атмосферу.
 
Людина активно використовує водорості.
64.png
 
У багатьох країнах водорості (ламінарію (морську капусту), ульву (морський салат), порфіру та ін) використовують для приготування різноманітних страв.
Вони дуже корисні, оскільки містять багато вуглеводів, вітамінів, багаті йодом.
З них одержують йод, калійні солі, целюлозу, спирт, оцтову кислоту та інші продукти.
Водорості використовують як добрива і використовують на корм худобі.
З деяких видів червоних водоростей добувають драглисте речовина агар-агар, необхідне в кондитерській, хлібопекарській, паперової та текстильної промисловості.
На агар-агарі мікроорганізми вирощують для використання їх у лабораторних дослідженнях.
Хламидомонаду, хлореллу та інші одноклітинні зелені водорості застосовують при біологічному очищенні стічних вод.
Джерела:
 
Джерела:
Пасечник В.В. Биология 5 класс // ДРОФА