Теорія:

Зауважимо, що в таблиці множення на \(3\) кожен добуток відрізняється на \(3\) від попереднього і наступного.
 
Застосувавши переставний закон множення, одержимо:
 
\(2 ·3 =3·2=3+3=6\)
     
\(3 · 3 =3·2+3=6+3= 9\)   

\(4 · 3 =3·4=3·3+3=9+3=12\)  
  
\(5 · 3 =3·5= 3·4+3=12+3=15\)  
 
\(6 · 3 =3·6= 3·5+3=15+3=18\) 
 
\(7 · 3 = 3·7=3·6+3=18+3=21\) 
 
\(8 · 3 = 3·8=3·7+3=21+3=24\)  
 
\(9 · 3 =3·9=3·8+3=24+3=27\)  
Приклад:
\(3· 5+3\) можна замінити на \(3· 6\), а це дорівнює \(18\).
Приклад:
\(3· 5-3\) можна замінити на \(3· 4\), а це дорівнює \(12\).
Джерела:
Джерела: