Теорія:

Зауважимо, що в таблиці множення на \(5\) кожен добуток відрізняється на \(5\) від попереднього і наступного.
 
Застосувавши переставний закон множення, одержимо:
 
\(2 ·5=5·2=5+5=10\)
   
\(3 · 5= 5·3=5·2+5=10+5=15\)
  
\(4·5=5·4=·5·3+5=15+5=20\)
 
\(5·5= 5·4+5=20+5=25\)  
 
\(6 · 5= 5·6=5·5+5=25+5=30 \) 
 
\(7 · 5= 5·7=5·6+5=30+5=35\)  
 
\(8 · 5= 5·8=5·7+5=35+5=40 \) 
 
\(9 · 5= 5·9=5·8+5=40+5=45\) 
Приклад:
\(5· 6+5\) можна замінити на \(5· 7\), а це дорівнює \(35\).
 
\(5· 6-5\) можна замінити на \(5· 5\), а це дорівнює \(25\).
Джерела: